Placinta cu mac

Sfaramam untura in faina, adaugam drojdia si sarea si framantam cu smantana. Legam aluatul intr-o carpa de panza si il punem intr-o oala cu apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 60 dkg faina
  • 20 dkg untura
  • 2 dkg drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 dl smantana
  • 1 ou

Mod de preparare

Sfaramam untura in faina, adaugam drojdia si sarea si framantam cu smantana. Legam aluatul intr-o carpa de panza si il punem intr-o oala cu apa rece. Cand aluatul urca la suprafata apei (cca. 2 ore) il scoatem si il punem pe o suprafata presarata cu faina, taiem fasii lungi din el si le rulam, le taiem in bucati de 8 cm, le ungem cu ou si eventual presaram cu nuca taiata marunt. Le coacem pana devin rosii. Putem si sa intindem aluatul si sa il umplem cu crema mac sau nuca si sa formam cornulete.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu mere

Placinta cu mere

Tort mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...