Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un desert gustos la masa in familie de duminică.:) Pofta buna!

Portii
6
Timp pregatire
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • 200 g margarină la pachet (unirea folosesc eu )
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • Făină
  • 100 grame zahar pudră de preferat
  • 1 plic praf de copt
  • Esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Un varf de cutit sare
  • Pentru umplutura :
  • 1 kg mere curățate si rase
  • 100 g zahar
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • Scorțișoară

Mod de preparare

Margarină la temperatura camerei o frecam cu zahărul, adăugăm sarea ,esenta si zahărul vanilat mixam până devine ca o crema apoi adăugăm oul si smantana ,mixam dupa care punem faina până obținem un aluat de consistenta medie din care formăm doua foi .

Umplutura :merele rase se pun intr o cratiță impreuna cu zahărul și zeama de lămâie, amestecăm constant sa nu se prindă. Lăsăm pe foc cam 10 minute iar la sfârșit adăugăm scorțișoară dupa gust .

Așezăm prima foaie in tava punem randul de mere apoi acoperim cu cealaltă foie pe care o vom înțepa cu furculița.

Coacem la 180 -200 grade timp de 40 de minute . Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide