Placinta cu rubarba

1. Blatul: Am pus faina si untul de cocos bine racit in mixer, cu un praf de sare, am amestecat pina se aduna dupa cirlig, apoi am pus 2 linguri de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 1 cana faina
  • 1/3 cana + 1 lingura vegetable shortening - eu am pus unt cocos
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 sau 3 linguri apa foarte rece
  • in functie de cit de multa cere aluatul
  • Umplutura: 4 cani rubarba - eu am avut doar 2 cani
  • am completat cu mure
  • 1 cana zahar - eu am pus 1/4 cana fructoza (in mod normal reteta cere 1/4 cana zahar pentru fiecare cana de rubarba ale carei tulpini sint foarte acre eu inlocuind cu mure
  • care sint f dulci am considerat ca 1/4 cana fructoza ar trebui sa ajunga la toata compozitia)
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 1 ou sau 2 linguri de frisca lichida
  • sau de lapte amestecat cu frisca lichida
  • Toping: 1/4 cana zahar brun
  • 1/4 cana unt
  • 1/2 cana faina

Mod de preparare

1. Blatul:

Am pus faina si untul de cocos bine racit in mixer, cu un praf de sare, am amestecat pina se aduna dupa cirlig, apoi am pus 2 linguri de apa de la gheata. Am lasat la racit la frigider pina am facut amestecat umplutura. Dupa care am intins in tava, am intepat cu furculita.

2. Umplutura:

2 cani de rubarba, tocate grob, peste care am adaugat 2 cani de mure, apoi fructoza, scortisoara si frisca lichida, iar la sfirsit faina. Am rasturnat peste blat in tava.

3. Topingul

Am amestecat zaharul untul si faina atit cit sa se adune impreuna, fara sa devina un aluat propriu zis, pe care l-am farimitat deasupra placintei. Apoi am dat la cuptorul preincalzit si am scos dupa 40 min.

Este o placinta taraneasca, cu un gust intens acrisor, cine nu se omoara cu rubarba o poate amesteca cu alt fruct, insa dupa parerea mea e un sacrilegiu.


Pofta buna!

Reteta Placinta cu rubarba a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro

Alte retete cu rubarba gasiti aici:

Tarta cu rubarba ,

Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea .

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert spirale cu halva

Au iesit tare bune ca nu m-am putut abtine si am mancat 4 bucati, seara! :D

Desert spirale cu halva
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca