Placinta dietetica cu branza de vaci

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g faina
  • 1 galbenus
  • 40 g unt
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie de bere
  • 15 g smantana
  • vanilie
  • lapte cat este necesar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura pesmet
  • 2 albusuri
  • vanilie
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu lapte pana se obtine un aluat potrivit de tare si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul sa creasca, apoi se intinde o foaie de marimea tavii. Se pune pe foaia din tava umplutura facuta din ingredientele indicate, bine amestecate. Se unge placinta cu albus batut spuma si se pune tava in cuptor, intai la foc iute apoi la foc moderat, timp de 40 de minute.
Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere si nuci

Placinta cu dovleac

tarta cu caise

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!