Placinta usoara cu branza

Batem spuma 4 galbenusuri cu 15 dkg unt sau margarina, adaugam 3 dkg de drojdie inmuiata in putin lapte, 30 dkg de faina si putina sare, framantam bin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 15 dkg unt sau margarina
  • 3 dkg drojdie
  • lapte
  • 30 dkg faina
  • Putina sare
  • Pentru umplutura:
  • 75 dkg branza de vaca
  • 25 dkg zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 10 dkg stafide
  • Coaja de la o lamaie
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Batem spuma 4 galbenusuri cu 15 dkg unt sau margarina, adaugam 3 dkg de drojdie inmuiata in putin lapte, 30 dkg de faina si putina sare, framantam bine. Impartim aluatul in 2 parti. Intindem o parte si captusim cu ea o tava de marime medie. Umplutura: amestecam 75 dkg de branza de vaca cu 25 dkg zahar si 1 pachet de zahar vanilat, adaugam 10 dkg de stafide si coaja rasa de la o lamaie. Turnam amestecul in tava tapetata cu aluat si acoperim cu cealalta foaie. Lasam sa se odihneasca 3 ore si coacem in cuptorul fierbinte. Decoram cu zahar pudra.
Alte prajituri recomandate

Prajitura mere

Cornulete nuca

Prajitura Carpati

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...