Placintele fragede cu dovleac

Au o aroma imbientoare de scortisoara, iar foile sunt fragede si se topesc in gura! Nu rata ocazia sa pregatesti aceste minunate placintele!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • Umplutura:
  • 800 g dovleac
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

amesteca in vasul de inox al robotului Ankarsrum faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si un praf de sare.

adauga oul batut si untul rece, dat pe razatoarea mare

framanta bine aluatul, aproximativ 5 min

pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece 15 min

intre timp, taie dovleacul in felii si pune-l intr-o tava, pe hartie de copt

coace-l la 180 de grade pentru 15 minute, pana se inmoaie si intra furculita in el foarte usor

scoate dovleacul copt intr-o sita si lasa-l la scurs

amesteca-l apoi cu zaharul pudra, scortisoara, esenta de rom si grisul

scoate aluatul din frigider si intinde-l intre doua foi de copt, pana obtii o foaie dreptunghiulara, de 0.5 cm grosime

pune dovleacul peste foaia de aluat, intr-un strat tot de 0.5 cm si ruleaza pe lungime

pune ruloul la frigider pentru 20 de minute, pana se intareste aluatul

taie apoi ruloul in bucati de 4-5 cm si pune placintelele in tava, pe hartie de copt

unge-le cu ou batut, cu ajutorul unei pensule

coace-le apoi la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra

scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar pudra

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...

Salata orientala cu penne
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca