Prajitura coconuir

Este o reteta pe care eu am inventat-o cu mare drag pentru familia mea si care are un mare succes in randul membrilor familiei si al prietenilor.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar (ptr blat)
  • 1cana zahar ( ptr crema)
  • 1,5 cana zahar pentru sirop
  • 6 linguri faina
  • 6 lunguri ulei
  • 1 ceasca lapte
  • (ptr blat)
  • 500 ml lapte ( ptr crema)
  • 6 linguri cacao
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuca cocos
  • 3 linguri amidon
  • 1 esenta rom
  • 1 pachet margarina ptr prajituri
  • 4 linguri coniac de calitate
  • 1/2 ciocolata neagra

Mod de preparare

Separam 6 oua si batem galbenusurile cu zaharul pana acesta se dizolva si compozitia ia aspectul unei creme spumoase. Adaugam nuca, cernem faina impreuna cu 3 linguri cacao si praful de copt si adaugam in compozitie, alternand cu ceasca de lapte.

Batem albusurile spuma tare si adaugam peste compozitia formata anterior, cate o lingura, pe rand, amestecand usor de jos in sus pana la incorporarea completa.

Tapetam o tava cu hartie de copt sau ulei si faina, turnam aluatul, netezim frumos si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 min. Verificam cu scobitoarea.

Intre timp, preparam

CREMA:

500 ml lapte, 4 galbenusuri, zaharul si amidonul se impreuna si se bat bine dupa care se pun pe foc pana se formeaza o budinca. Oprim focul si adaugam pe rand margarina, ameastecand mereu pana la incorporarea completa.

Separam crema in 2 parti egale, atunci cand este fierbinte inca. Intr-o parte adaugam 3 linguri de cacao cernuta, 1/2 ciocolata neagra, amestecand continuu sa nu formeze cocoloase, iar cand se mai raceste, se adauga coniacul omogenizand bine crema;  in cea de-a II-a jumatate, adaugam nuca de cocos si amestecam bine pana la uniformizare.

SIROPUL:

1L apa se pune la fiert cu 1 + 1/2 cani zahar. Cand a dat cateva clocote si zaharul este complet dizolvat, se pune vasul in alt vas cu apa rece ptr a grabi racirea. Cand este complet rece, adaugam o esenta de rom.

ASAMBLARE

Taiem blatul pe jumatate, insiropam bine prima foaie, adaugam crema de cocos, asezam peste aceasta cea de-a doua foaie, insiropam si punem crema de ciocolata. Nivelam si ornam dupa bunul plac.

Si uite asa am numit-o coconuir.

Sa aveti pofta!!!!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa