Prajitura coconuir

Este o reteta pe care eu am inventat-o cu mare drag pentru familia mea si care are un mare succes in randul membrilor familiei si al prietenilor.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar (ptr blat)
  • 1cana zahar ( ptr crema)
  • 1,5 cana zahar pentru sirop
  • 6 linguri faina
  • 6 lunguri ulei
  • 1 ceasca lapte
  • (ptr blat)
  • 500 ml lapte ( ptr crema)
  • 6 linguri cacao
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuca cocos
  • 3 linguri amidon
  • 1 esenta rom
  • 1 pachet margarina ptr prajituri
  • 4 linguri coniac de calitate
  • 1/2 ciocolata neagra

Mod de preparare

Separam 6 oua si batem galbenusurile cu zaharul pana acesta se dizolva si compozitia ia aspectul unei creme spumoase. Adaugam nuca, cernem faina impreuna cu 3 linguri cacao si praful de copt si adaugam in compozitie, alternand cu ceasca de lapte.

Batem albusurile spuma tare si adaugam peste compozitia formata anterior, cate o lingura, pe rand, amestecand usor de jos in sus pana la incorporarea completa.

Tapetam o tava cu hartie de copt sau ulei si faina, turnam aluatul, netezim frumos si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 min. Verificam cu scobitoarea.

Intre timp, preparam

CREMA:

500 ml lapte, 4 galbenusuri, zaharul si amidonul se impreuna si se bat bine dupa care se pun pe foc pana se formeaza o budinca. Oprim focul si adaugam pe rand margarina, ameastecand mereu pana la incorporarea completa.

Separam crema in 2 parti egale, atunci cand este fierbinte inca. Intr-o parte adaugam 3 linguri de cacao cernuta, 1/2 ciocolata neagra, amestecand continuu sa nu formeze cocoloase, iar cand se mai raceste, se adauga coniacul omogenizand bine crema;  in cea de-a II-a jumatate, adaugam nuca de cocos si amestecam bine pana la uniformizare.

SIROPUL:

1L apa se pune la fiert cu 1 + 1/2 cani zahar. Cand a dat cateva clocote si zaharul este complet dizolvat, se pune vasul in alt vas cu apa rece ptr a grabi racirea. Cand este complet rece, adaugam o esenta de rom.

ASAMBLARE

Taiem blatul pe jumatate, insiropam bine prima foaie, adaugam crema de cocos, asezam peste aceasta cea de-a doua foaie, insiropam si punem crema de ciocolata. Nivelam si ornam dupa bunul plac.

Si uite asa am numit-o coconuir.

Sa aveti pofta!!!!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii