Se amesteca ingredientele pentru blat, care se coace in tava unsa si captusita cu hartie de copt. Imediat ce s-a copt, se ia hartia de copt si se lasa
Se amesteca ingredientele pentru blat, care se coace in tava unsa si captusita cu hartie de copt. Imediat ce s-a copt, se ia hartia de copt si se lasa blatul sa se raceasca.
Pentru crema se procedeaza astfel:
1. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul 5 minute, se pune laptele, faina si cacaoa. Apoi se fierbe in bain-marie. Crema trebuie sa se ingroase bine. Se da la rece.
2. Se freaca untul (sau margarina) cu mixerul putin de tot, dupa care treptat lingura cu lingura se adauga in unt crema si se amesteca si se pune cateva picaturi de rom.
3. Se taie in doua blatul care este dreptunghiular), se insiropeaza cu siropul fiert in prealabil din apa, zahar si esenta de rom (sau de migdale);
3. Se umple foile cu crema racita
4. Se acopera prajitura cu frisca si se orneaza cu trandafiri facuti din crema cu care s-au umplut foile sau cumparati din comert.
Se taie bucati, in special in patrate.
Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...
Paine cu maslineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj