Prajitura

1. Mai intai se freaca 200 g zahar cu galbenusurile pana ce acestea iai dubleaza volumul. 2. Se adauga ciocolata rasa si untul moale. Se amesteca bin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • 280 g zahar
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 120 g faina
  • gem de caise
  • un plic de zahar vanilinat
  • 50 g nuca macinata

Mod de preparare

1. Mai intai se freaca 200 g zahar cu galbenusurile pana ce acestea iai dubleaza volumul.

2. Se adauga ciocolata rasa si untul moale. Se amesteca bine apoi se pune faina.

3. Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie, amestecand prin rasturnare.

4. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace.

5. Cand este gata se scoate din cuptor si se unge cu gemul de caise (las la aprecierea fiecareia cantitatea).

6. Deasupra gemului se pune un strat din urmatoarea glazura:

7. Albusurile se bat spuma tare cu 80 g zahar, zaharul vanilinat, apoi se amesteca cu nuca macinata.

8. Se intinde peste prajitura si se mai da la cuptor sa se usuce glazura.
se taie felii mici, dreptunghiulare

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos