Prajitura

1. Mai intai se freaca 200 g zahar cu galbenusurile pana ce acestea iai dubleaza volumul. 2. Se adauga ciocolata rasa si untul moale. Se amesteca bin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • 280 g zahar
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 120 g faina
  • gem de caise
  • un plic de zahar vanilinat
  • 50 g nuca macinata

Mod de preparare

1. Mai intai se freaca 200 g zahar cu galbenusurile pana ce acestea iai dubleaza volumul.

2. Se adauga ciocolata rasa si untul moale. Se amesteca bine apoi se pune faina.

3. Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie, amestecand prin rasturnare.

4. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace.

5. Cand este gata se scoate din cuptor si se unge cu gemul de caise (las la aprecierea fiecareia cantitatea).

6. Deasupra gemului se pune un strat din urmatoarea glazura:

7. Albusurile se bat spuma tare cu 80 g zahar, zaharul vanilinat, apoi se amesteca cu nuca macinata.

8. Se intinde peste prajitura si se mai da la cuptor sa se usuce glazura.
se taie felii mici, dreptunghiulare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta dobrogeana

Cui nu-i place placinta cu branza? Sigur aveti amintiri placute din copilaria voastra cu aceasta placinta fie dulce, fie...

Aperitiv placinta dobrogeana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca