Prajitura alba

Pentru prajitura alba, blatul se face din albusuri, zahar, faina, nuca de cocos, ½ de pachet de praf de copt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • 200 g nuca de cocos
  • ½ de pachet de praf de copt
  • crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml de lapte
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura alba se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga faina, sare, praful de copt si nuca. Se amesteca bine si se coace in tava tapetata cu hartie. Scoatem blatul pe o tava si peste blat punem o crema facuta din 7 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 2 linguri de faina, le dam la fiert in 200 ml de lapte fierbinte, amestecam pana se ingroasa, dam la racit, apoi amestecam crema fiarta cu 200 g unt frecat spuma, dupa care o turnam peste blatul alb.


Putem decora prajitura alba cu nuca de cocos sau ciocolata topita si se poate servi.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii