Prajitura Albina cu foi de pandispan

Prajitura Albina este un desert indragit. Are foi fragede, crema fina de gris si miere, si gem acrisor care sa o completeze. Nu sunt adepta foilor de miere, asa ca eu prepar Albina cu foi de pandispan.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente foi de pandispan:
  • 250g zahar pudra
  • 8 oua medii
  • 250g faina alba
  • Ingrediente crema de gris:
  • 250ml lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)
  • 1 lingura de miere (cu varf)
  • 200g unt
  • Aditional:
  • gem acrisor
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru foile de pandispan:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge si tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de tort de 22 de cm.

2. Pune zaharul si ouale intr-un bol termorezistent si aseaza intr-un vas pe aburi. Mixeazal-e cu mixerul pana cand este fierbinte, ia vasul de pe aburi si mai mixeaza inca 10 minute pana isi dubleaza volumul.

3. Topeste untul pana devine auriu si incorporeaza-l in timp ce mixezi in compozitia de oua. Adauga apoi faina cernuta si amesteca usor, dar nu prea mult. Daca vei amesteca prea mult pandispanul nu va creste corespunzator.

4. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa-le la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cel mai bine e sa pregatiti foile de pandispan cu o zi inainte, va fi mai usor de lucrat cu ele.

5. Taie pandispanul in doua (vei avea 4 bucati).

Pentru crema de gris:

1. Pune laptele intr-o oala cu fundul gros impreuna cu mierea si zaharul.

2. Cand laptele da in clocot adauga si grisul, in ploaie, amestecand constant (cu telul in forma de para), pana cand compozitia se ingroasa bine. Ia apoi de pe foc, lasa deoparte, amestecand din cand in cand, pana cand ajunge la temperatura camerei.

3. Adauga apoi untul taiat bucatele si zaharul vanilat (recomand extract natural de vanilie in loc), mixeaza bine pana cand obtii o crema pufoasa si omogena.

Asamblare:

foaie-crema-foaie-gem-foaie-crema-foaie, iar deasupra se presara zahar pudra.

Este si mai buna a doua zi.


Prajitura Albina cu foi de pandispan este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru sarbatori si pentru cei incepatori in bucatarie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca