Prajitura Anca

Pregatesti blatul asa: Bati albusurile cu mixerul, impreuna cu zaharul, apoi adaugi cocosul si macul, iar la final 2 lingur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 8 albusuri
  • 200g zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema si umplutura:
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 sticlute esenta de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 8 galbenusuri
  • 1 pachet margarina
  • 2 pachete biscuiti simpli
  • 300 ml lapte cu cafea
  • 100 g crema de ciocolata din comert (
  • 1/2 borcan gem dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa:

Bati albusurile cu mixerul, impreuna cu zaharul, apoi adaugi cocosul si macul, iar la final 2 linguri de faina. Compozitia obtinuta o pui intr-o tava pe care ai uns-o mai intai cu margarina si ai tapetat-o cu faina. Dai tava la cuptor si lasi prajitura sa se coaca 40 minute.

Pregatesti crema asa:

Pui laptele la fiert, iar galbenusurile le amesteci cu zaharul. Separat, amesteci cu mixerul margarina pana devine cremoasa.

Cand laptele fierbe adaugi galbenusurile si mai fierbi

pana se ingroasa putin.

Lasi compozitia la racit, apoi adaugi si margarina facuta crema.

Cand blatul s-aracit putin, pui crema, si peste aceasta adaugi biscuitii inmuiati in lapte cu cafea.

Deasupra pui crema de ciocolata si gemul ales.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca