Prajitura Bolero

Blatul: Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca. Se imparte compozitia in doua si se coc doua f

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • un pachet biscuiti Petit beurre simpli
  • un pachet biscuiti Petit beurre cu cacao (sau alta marca
  • dar sa fie cat de cat moi)
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita otet
  • 2-3 linguri apa clocotita
  • In plus mai este nevoie de un borcan mare de compot de visine (eu am luat fara samburi ca sa imi usurez munca)

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca.

Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt (aprox 25 de minute fiecare, in functie de cuptor).

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele si fierb pe foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza impreuna cu un pachet de unt moale.

Jumatate din crema se amesteca cu un pachet de biscuiti cu cacao faramati si restul cu un pachet de biscuiti simpli faramati.

Glazura:

Se amesteca bine toate ingredientele mai putin apa, apoi se toarna apa si se omogenizeaza.

Eu am trisat si am folosit tot glazura la plic, dar v-am scris oricum reteta pentru ca poate cineva o prefera pe aceasta.

Asamblare:

Se pune prima foaie de blat, apoi crema cu biscuiti cu cacao, un strat de visine din compot bine scurse, crema cu biscuitii simpli si cealalta foaie de blat.

Deasupra se pune glazura si se presara nuca de cocos.


Pofta buna!

Reteta Prajitura Bolero a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro

Alte retete cu visine gasiti aici:

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tarta cu fructe (visine),

Placinta cu visine/fructe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca