Prajitura Bounty

Prajitura Bounty este o reteta delicioasa de prajitura de casa, cu nuca de cocos. Aceasta prajitura se pregateste foarte usor si este delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • - 190 gr. unt;
  • - 150 gr. zahar;
  • - 4 oua;
  • - 300 gr. faina;
  • - 3 lg. cacao;
  • - 3 lg. lapte;
  • - 1
  • 5 lgt. praf de copt.
  •  
  • Crema:
  • - 600 ml. lapte;
  • - 6 lg. pline cu gris;
  • - 160 gr. unt;
  • - 160 gr. zahar;
  • - 200 gr. nuca cocos;
  • - 4 lgt. esenta de vanilie.
  •  
  • Glazura:
  • - 200 gr. ciocolata cu lapte;
  • - 50 gr. unt;
  • - 3 lg. rom.
  •  

Mod de preparare

Cu mixerul se freaca untul cu zaharul, apoi se pun ouale pe rand, apoi laptele, iar la sfarsit faina, cacaoa si praful de copt.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt (tava mea are dimensiunile de 40 X 29 cm.) si se coace cca. 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180º C.
Dupa ce s-a copt, blatul se lasa sa se raceasca complet.

Laptele si untul se pun pe foc. Cand s-a topit untul se adauga grisul si se fierbe la foc mic, amestecand, pana se ingroasa. Dupa ce se ingroasa compozitia se adauga zaharul, nuca de cocos si esenta de vanilie.  Se mai lasa aprox. 1 minut, apoi se ia de pe foc. Asa calda se intinde peste blat.

Punem ciocolata si untul la topit (la foc mic, pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde), iar dupa ce s-au topit se adauga romul si se amesteca bine. Glazura se intinde peste crema. Deasupra am presarat fulgi de cocos.

Pentru iubitorii de nuca de cocos sau de ciocolata Bounty (printre care ma numar si eu) prajitura aceasta este DELICIOASA!

Reteta de prajitura Bounty a fost propusa de Georgy-Anna pe forum culinar.


Serviti prajitura Bounty de la rece, dupa ce s-a intarit glazura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca