Prajitura Bounty Bars

Prajitura Bounty este o delicioasa prajitura de casa cu nuca de cocos, ce seamana perfect la gust cu clasicele ciocolati Bounty din comert. Este o reteta culinara de prajitura foarte buna.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 125gr unt
  • 50 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2lg cacao
  • 2 lg lapte
  • 1 linguritza plina praf de copt.
  • Umplutura:
  • 300 ml lapte
  • 3 lg pline de gris
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 100 gr cocos
  • 2 lingurite extract de vanilie.
  • Glazura:
  • 200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul si laptele. La final am adaugat faina+ cacao+ praf de copt, toate impreuna si cernute prin sita. Am intins bine compozitia in tava si am introdus la cuptor pt 20 min la 180 grade C. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca complet.

Apoi am pregatiti crema:

Laptele se pune la fiert impreuna cu untul, apoi se adauga grisul si se fierbe pana se ingroasa. Apoi se adauga zaharul, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se amesteca bine inca aprox. 1 minut si se ia de pe foc. Am turnat imediat crema peste blatul racit, am nivelat si am lasat sa se raceasca.

Intre timp am pregatit glazura :

Am rupt in bucati mai mici 200 gr ciocolata si am introdus-o la microunde, intr-un vas yena, pentru 2-3 minute. (depinde de tipul de ciocolata folosit). Apoi am adaugat 1 lingurita miere si am amestecat bine pana s-a topit complet ciocolata. Am turnat glazura pe prajitura. Am nivelat si....gata! Prajitura se taie cu un cutit incalzit.

Observatii:

- in privinta blatului: ar merge adaugat inca un ou, pentru ca sa iasa mai pufos,

-referitor la glazura, eu am considerat ca stratul mi-a iesit cam gros, asa incat putea fi facuta si doar din 100-150 gr de ciocolata, dar asta depinde de preferintele fiecaruia.


Pofta buna! Reteta Prajitura Bounty Bars a fost propusa de lily pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii