Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca cu faina, margarina, lapt
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca cu faina, margarina, laptele, galbenusul si se framanta bine. Se imparte coca obtinuta in 4 parti egale si se lasa in repaus timp de 15 minute. Apoi se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire, dupa care se presara deasupra nuca macinata si putin zahar. Se ruleaza foile strans si se asaza in tava unsa cu unt. Se ung rulourile cu un albus batut spuma si se coc la foc potrivit.
Prajitura se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Gogosi pufoase
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii