Prajitura buna

Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca cu faina, margarina, lapt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 140 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • 4 lingurite drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • nuca

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca cu faina, margarina, laptele, galbenusul si se framanta bine. Se imparte coca obtinuta in 4 parti egale si se lasa in repaus timp de 15 minute. Apoi se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire, dupa care se presara deasupra nuca macinata si putin zahar. Se ruleaza foile strans si se asaza in tava unsa cu unt. Se ung rulourile cu un albus batut spuma si se coc la foc potrivit.


Prajitura se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Gogosi pufoase

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...