Prajitura capsunica

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din zahar, iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar. Adaugam faina si praful d

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita cappuccino
  • 1 lingurita cafea
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 1 lingura cognac
  • Esenta de vanilie
  • Esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Cacao
  • 2 banane
  • Cateva kiwi
  • ½ kg capsuni
  • 1 plic crema de lamaie
  • Lapte
  • Menta proaspata
  • Un praf de sare
  • Ciocolata alba
  • Ciocolata neagra
  • Suc de ananas

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din zahar, iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar. Adaugam faina si praful de copt si impartim aluatul in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua, cappuccino, romul, cacaoa si cognacul iar cea de-a doua cu coaja de portocala si esenta de vanilie. Se coc doua blaturi intr-o forma dreptunghiulara. Se prepara crema de lamaie, se mixeaza laptele cu praful, se adauga menta proaspata tocata iar apoi se da la rece. Se taie cubulete o parte din capsuni, altele se mixeaza si se opresc cateva intregi. Kiwi si bananele se taie felii subtiti. Amestecam o parte din crema cu capsunile mixate si alta parte cu cele taiate cuburi. Taiem blaturile in doua si apoi asanblam prajitura. Insiropam blaturile si apoi asezam intr-o forma tapetata cu folie alimentara un blat alb, crema, fructe, blat negru si cateva capsune intregi ca sa se simta ca mancam fructe.


Taiem prajitura in forma dorita, topim ciocolata si glazuram dupa plac pe fiecare in parte.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca