Prajitura cartof

1. Se pun stafidele in apa din timp, ca sa se curete si sa se umfle.Se curata de codite daca au codite. 2. Se maruntesc biscuitii 3. Se dau prin masin

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 grame biscuiti populari
  • 200 grame de nuca
  • 100 grame unt
  • 2 pahare de lapte
  • 100 gr stafide (puteti pune si mai multe daca vreti
  • ideea e sa nu fie nici prea multe ca nu se mai leaga compozitia)
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 20 ml de esenta de rom
  • 3-4 linguri de cacao pentru imbracat cartofiorii
  • pentru o portie de aproximativ 50 de bucati

Mod de preparare

1. Se pun stafidele in apa din timp, ca sa se curete si sa se umfle.Se curata de codite daca au codite.

2. Se maruntesc biscuitii

3. Se dau prin masina de tocat sau prin robot (eu i-am maruntit la robot)

4. Se marunteste si nuca la robot sau la masina de tocat

5. Se amesteca intr-un vas biscuitii si nucile sfaramate

6. Se freaca untul cu zaharul (o sa vedeti in poza ca eu nu am facut asa...m-am grabit si am adaugat separat zaharul si untul peste compozitia de biscuiti si nuca..insa ..la carte asa zice sa fscem..sa frecam untul cu zaharul)

7. Se adauga cacaoua si untul si zaharul peste biscuitii cu nuca

8. Se amesteca ft bine cu o lingura, sa nu ramana cocoloase de la unt...trebuie bine inglobat

9. Se adauga laptele putin cate putin, cu atentie, nu cumva sa fie prea mult.Laptele ar fi bine sa fie cald ca sa topeasca mai bine untul.

10. Se ajunge la asa ceva

11. Se adauga si stafidele si esenat de rom..se amesteca iar

12. Se formeaza mici bulete din compozitie si se tavalesc prin cacao.Se pot da diferite forme...daca nu aveti timp sa faceti 50 de bucatele, va puteti scurta timpul de pregatire facandu-le mai mari, ca la cofetarie. Am vazut si retete in care se tavalesc cartofiorii nu prin cacao, cum am facut eu, ci prin nuca de cocos....asa ca merita si asta incercat.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cartof propusa de ruxij

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca