Prajitura Casablanca

Se freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Untul se fr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana de faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de otet
  • 6 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema: 400 g ciocolata alba
  • 300 g branza de vaci
  • 2 linguri de lichior de fructe
  • 200 g nuca de cocos
  • 2 portocale
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Untul se freaca spuma si se adauga Ia oua. Se toarna faina in ploaie si se amesteca bine, pentru omogenizare. Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu putin unt si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas la bain-marie, pentru a se topi. Se amesteca branza cu zaharul si se adauga lichiorul de fructe. Se adauga ciocolata racita si nuca de cocos. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema.

Portocalele se curata de coaja, se desfac in bucati si se taie in cubulete. Se asaza blatul pe un platou si se acopera intr-un strat egal cu crema. Se asaza deasupra bucatelele de portocala si se taie prajitura in romburi.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...