Prajitura Casablanca

Se freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Untul se fr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana de faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de otet
  • 6 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema: 400 g ciocolata alba
  • 300 g branza de vaci
  • 2 linguri de lichior de fructe
  • 200 g nuca de cocos
  • 2 portocale
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Untul se freaca spuma si se adauga Ia oua. Se toarna faina in ploaie si se amesteca bine, pentru omogenizare. Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu putin unt si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas la bain-marie, pentru a se topi. Se amesteca branza cu zaharul si se adauga lichiorul de fructe. Se adauga ciocolata racita si nuca de cocos. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema.

Portocalele se curata de coaja, se desfac in bucati si se taie in cubulete. Se asaza blatul pe un platou si se acopera intr-un strat egal cu crema. Se asaza deasupra bucatelele de portocala si se taie prajitura in romburi.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste afumate cu varza fiarta

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...

Coaste afumate cu varza fiarta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca