Prajitura Ciresica

Un deliciu care merita incercat

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g Biscuiti sarati
  • 75 g unt
  • 700 g cirese foarte coapte,
  • 2 cani de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina(10g/buc)

Mod de preparare

200 g biscuiti se maruntesc bine apoi se framanta cu untul topit. Se intinde compozitia in forma de tort (24 cm) cu inel detasabil, se preseaza bine si se da la rece 30 min. Intre timp curatam ciresele de samburi ajutandu-ne de o agrafa apoi le punem la fiert impreuna cu zaharul,cca 10 min. Strecuram fructele de sirop si le lasam sa se raceasca. In jumatate din cantitatea de sirop se adaug gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Turnam acest sirop peste blatul de biscuiti, presaram ciresele scurse pe toata suprafata si dam la rece inca 30 de minute. Scoatem forma de la rece si presaram biscuiti ramasi pe care i-am rupt in bucatele mici iar peste ei turnam restul de sirop ramas in care am adaugat gelatina topita. Decoram cu cirese si apoi dam la rece,de preferat de seara pana dimineata, inainte de a portiona. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca