Prajitura coca rasa este delicioasa. Pentru prepararea acestei retete de prajituri aveti nevoie de oua, zahar, ulei, praf de copt, esenta de rom si coaja rasa de portocala.
Prajitura coca rasa este delicioasa. Pentru prepararea acestei retete de prajituri se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de copt. Se mixează toate până se omogenizează. Apoi se amestecă toate cu făina şi se frământă încet încorporând totul până se obţine o cocă tărişoară. Din coca obţinută se ia un sfert din compoziţie şi se dă la frigider. Se tapetează o tavă cu unt şi făină.
Restul de cocă se întinde cu sucitorul şi se pune apoi în tavă. Peste aceasta se va întinde un strat de majun sau gem de prune. Se scoate apoi coca pusă la frigider şi se rade, pe răzătoarea mare, deasupra stratului de majun. Se dă totul la foc mic, în cuptorul încălzit dinainte, pentru 50 minute.
Prajitura coca rasa se serveste presarată cu zahăr pudră, aşa pentru decor.
Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase