Intr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si se fierbe putin pana se
Intr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si se fierbe putin pana se topeste untul. Se adauga susanul, semintele de dovleac, cele de floarea soarelui si zaharul vanilat si se amesteca bine. Pasta obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptorul incins. Se coace la 180-200 grade Celsius, timp de 12-15 minute, pana cand capata o culoarea aurie. Atentie, daca se rumeneste prea tare, prajitura va avea un gust amar. Se taie cubulete si se poate consuma atat proaspat scoasa din cuptor cat si rece. In functie de preferinte, se poate glazura cu ciocolata.
Alte retete recomandate
Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora...
Eierschecke-Prajitura CorinuteiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj