Prajitura cu 2 nuci

Foile au acelas mod de preparare se bate albusul cu praful de sare pana devine o spuma nu prea tare dupa care se adauga zaharul pudra pana devine o sp

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foaia de nuca:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • un praf de sare
  • (dupa preferinta 2-3 picaturi de esenta de rom)
  • Foaia de nuca de cocos:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 200 g nuca de cocos
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 12 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita de ness
  • 500 ml frisca
  • o lingura de zeama de lamaie sau gelatiana (5 grame)

Mod de preparare

Foile au acelas mod de preparare

se bate albusul cu praful de sare pana devine o spuma nu prea tare dupa care se adauga zaharul pudra pana devine o spuma tare, lucioasa. Se adauga apoi nuca, se incorporeaza cu grija sa nu se lase, apoi se pune la cuptor.

Eu o tin pe cea de nuca aprox 20 min la foc mic, dar eu am cuptor clasic asa ca .

Foaia de nuca de cocos o tin tot la foc mic pana se rumeneste putin deasupra (aprox 20-25 min).

Pentru crema se amesteca pe abur cele 12 galbenusurile cu cele 200 g zahar si ness-ul. Se ameste incontinuu pana se ingroasa ca o smantana mai groasa.

Crema racita se amesteca cu 500 ml frisca batuta amestecata cu zeama de lamaie. La frisca batuta eu pun zema de lamaie pentru ca o face pe frisca foarte tare iar cand pun crema de galbenuse rece se face foarte bine. Dar daca nu va place zeama de lamaie puneti gelatina.

Montarea

Se pune foia de nuca apoi se pune 3 sferturi din crema apoi se pune foaia de cocos. Peste foaia de cococs se pune restul de crema, dupa care se orneaza dupa preferinte. Eu pun putina nuca tocata amestecata cu nuca de cocos si ciocolata rasa.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu 2 nuci a fost propusa de Miny pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Cuiburi cu nuca si scortisoara,

Cozonac cu nuca Dobre,

Melcisori cu nuca (de post)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca