Prajitura cu albus

Untul se freaca spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, faina in ploaie, coaja de lamaie. Se obtine un aluat elastic care se da la rece tim

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 150 g unt
  • 70 g de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • cateva linguri de gem
  • rom dupa gust
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Untul se freaca spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, faina in ploaie, coaja de lamaie. Se obtine un aluat elastic care se da la rece timp de 1 h. Se intinde o foaie dreptunghiulara si se coace partial, pana când aluatul s-a intarit putin. Se intinde un strat de gem amestecat cu rom. Se mai lasa cateva minute la cuptor, apoi se toarna deasupra albusurile batute spuma cu zahar pudra ca la bezea peste care optional putem presara bucatele de nuca prajita. Se da la cuptor pana se intareste albusul.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa