Se bat albusurile spuma tare, adaugandu-se un praf de sare si o cana de zahar. Se incorporeaza miezul de nuca macinat, doua linguri de faina si esenta
Se bat albusurile spuma tare, adaugandu-se un praf de sare si o cana de zahar. Se incorporeaza miezul de nuca macinat, doua linguri de faina si esenta de migdale. 0 jumatate din compozitie se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptorul incins pentru aproximativ o jumatate de ora. Se procedeaza la fel si cu jumatatea ramasa si se lasa cele doua blaturi la racit. Pentru crema se freaca smantana cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata intr-un vas la bain-marie si se adauga la smantana. Cele 200 g frisca lichida se bat pe jumatate si se adauga in crema. Pe un platou se asaza un blat de bezea, se intinde crema deasupra si se pune si al doilea blat. Se topeste restul de ciocolata alba la bain-marie si se toarna deasupra, uniformizand. Se rumeneste miezul de nuca macinat intr-o tava la cuptor, se raceste si se presara deasupra. Se da la frigider pentru cateva ore inainte de a se servi.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu visine
Prajitura cu caise
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti