Prajitura cu ananas si mere

Prajitura cu ananas si mere este delicioasa si se prepara foarte usor. este o prajitura ce poate fi servita cu succes langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 linguri de faina (sau cat cuprinde)
  • 2 cesti de ananas bucati
  • 1-2 cesti mere cubulete
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 3 oua
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 cesti de zahar
  • o esenta de rom
  • 1 cub de unt
  • 1-2 linguri gris pentru tapetat tava

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi laptele si faina cat cuprinde astfel incat sa fie un aluat mai gros dar curgator.
Se adauga o esenta de rom (o fiola) si un pliculet de zahar vanilat.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu gris. Se pune compozitia in tava.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete, la fel ananasul trebuie sa fie cubulete.
Fructele se pun in tava, peste aluat.
Dam tava la cuptor si lasam 35-45 de minute.
Cand e gata, se presara deasupra prajiturii, un pliculet de zahar vanilat si scortisoara dupa preferinte.


Prajitura cu mere si ananas se lasa sa se raceasca dupa care se serveste.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii