Prajitura cu bezea

Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie feliute subtiri si se fierb par

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 1 ou
  • 2 albusuri (bezea)
  • o ceasca lapte batut (iaurt)
  • zahar
  • 1 praf de copt
  • faina cit cuprinde
  • 1.5 kg mere
  • marmelada
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie feliute subtiri si se fierb partial in apa cu zahar si scortisoara. Coca se pune in tava unsa si tapetata, se unge cu un strat subtire de marmelada peste care se asaza merele bine scurse. Se coace aproximativ 30 min., iar apoi deasupra se intind albusurile batute spuma tare (cu zahar si zeama de lamaie). Se da din nou la cuptor pentru a se forma bezeaua. (recomandat stingerea focului)


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca