Prajitura cu blat de cacao si crema de unt

Pentru prajitura cu blat de cacao si crema de unt din toate ingredientele se face o coca si se imparte in doua, se coace pe dosul tavii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat de cacao
  • 300gr faina
  • 100 gr untura
  • 100 gr zahar praf
  • 1 lingura cacao
  • 1 oua
  • 4 linguri lapte in care se dizolva o lingurita de amoniac.
  • Blat cu coniac sau rom
  • 3 oua
  • 12 linguri zahar praf se freaca
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri de faina
  • o lingurita amoniac
  • coniac sau rom
  • Crema:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu blat de cacao si crema de unt din toate ingredientele se face o coca si se imparte in doua, se coace pe dosul tavii.

Trei galbenusuri, 12 linguri zahar praf se freaca, apoi adaugam pe rand 6 linguri apa si 12 linguri faina, o lingurita amoniac si cele trei albusuri batute spuma cu linguri de apa. Compozitia aceasta o coacem tot in tava unde am copt foile, ca sa fie la fel de mari. In tava, inainte de a pune compozitia, punem hartie fara a se unge. Blatul de prajitura se coace la foc potrivit. Aceasta foaie, dupa ce s-a racit, se stopeste cu coniac sau rom, in care se pune sirop, se stopeste pe ambele parti.

Se freaca untul cu zaharul spuma, separat intr-o cratita se fierbe 400 gr lapte cu o lingura de faina sa fie o pasta grosa, se pune 1 praf de vanilie si cand se raceste se amesteca cu untul si zaharul care au fost frecate spuma.

Se pune o foaie din prima compozitie apoi crema de prajitura, iar pe urma foaia galbena, crema si la urma cealalta foaie din prima compozitie.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca