Prajitura cu branza

Se pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu putina lamaie, un praf de sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • faina-24 linguri
  • zahar-10 linguri
  • margarina - 250 g
  • smantana-150 g
  • galbenusuri- 3 buc
  • praf de copt -1 pachet
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • branza de vaci- 500g
  • oua- 4 buc
  • zahar - 4 linguri
  • zahar vanilinat-1 pachet
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu putina lamaie, un praf de sare. Se obtine un aluat mai moale, se imparte in 2 parti egale. O parte se intinde cu mana in tava unsa cu margarina. Peste ea se va pune umplutura de branza: se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, zaharul vanilinat si coaja de lamaie.

Dupa ce s-a asezat branza peste foaia din tava, se intinde a doua foaie peste branza. Se coace la foc potrivit 40 minute.


Se serveste ca desert. Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii