Prajitura cu branza

Se pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu putina lamaie, un praf de sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • faina-24 linguri
  • zahar-10 linguri
  • margarina - 250 g
  • smantana-150 g
  • galbenusuri- 3 buc
  • praf de copt -1 pachet
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • branza de vaci- 500g
  • oua- 4 buc
  • zahar - 4 linguri
  • zahar vanilinat-1 pachet
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu putina lamaie, un praf de sare. Se obtine un aluat mai moale, se imparte in 2 parti egale. O parte se intinde cu mana in tava unsa cu margarina. Peste ea se va pune umplutura de branza: se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, zaharul vanilinat si coaja de lamaie.

Dupa ce s-a asezat branza peste foaia din tava, se intinde a doua foaie peste branza. Se coace la foc potrivit 40 minute.


Se serveste ca desert. Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

De sezon, rapid, usor si gustos.......

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii