Prajitura cu branza dulce de vaca

Se framanta totul (in afara de branza), praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si la sfarsit dupa ce aluatul este framantat se imparte in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 150 g margarina sau unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de smantana
  • 1 kg branza dulce de vaca

Mod de preparare

Se framanta totul (in afara de branza), praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si la sfarsit dupa ce aluatul este framantat se imparte in 2 parti egale.

Separat se amesteca branza dulce cu zahar dupa gust, 1-2 plicuri de zahar vanilat, putina scortisoara pentru cine doreste si-i place, 2 oua intregi, 1-2 linguri de smantana, coaja rasa de la o lamaie, stafide dupa preferinte.

Se intinde prima foaie si daca e putin lipicioasa se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste. Se ia pe sucitor (altfel se rupe) si se pune in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina.

Peste foaie se pune compozitia de branza iar deasupra cealalta foaie, se unge cu ou si se inteapa ici colo cu furculita.

Se baga la cuptor 40-45 min pana se rumeneste.

Cuptorul trebuie incins cam cu 30 min. inainte.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema caramel

Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita...

Prajitura cu crema caramel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii