Prajitura cu branza si ciocolata

Pentru blat: Se amesteca faina cu un praf de sare si se aseaza pe planseta, se face o gropita la mijloc. Se taie cuburi untul si se repartizeaza de ju

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g faina
  • sare
  • 80g unt rece
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 40g zahar
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 4 oua
  • 160g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 250g mascarpone
  • Crusta
  • 125g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita cafea instant
  • 100g zahar
  • 100g unt

Mod de preparare

Pentru blat:

Se amesteca faina cu un praf de sare si se aseaza pe planseta, se face o gropita la mijloc. Se taie cuburi untul si se repartizeaza de jur imprejur. Framantam rapid un aluat si adaugam cacao, ou, zahar si cca 4 linguri apa rece.

Se face o bila de aluat si se infasoara in folie, se lasa la frigider cca 30 min.

Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort-diam.26 cm tapetata cu hartie de copt.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se amesteca branza de vaci cu oua, zahar si zahar vanilat apoi se incorporeaza amidonul si mascarpone putin batut.

Compozitia de branza se aseaza pe blat si se niveleaza.

Pentru crusta se amesteca faina cu cacao, cafea solubila si zahar. Se aseaza deasupra fulgi de unt si se framanta rapid un aluat sfaramicios; acesta se repartizeaza uniform peste compozitia de branza si se coace prajitura la 45-50 minute.
Se pudreaza cu zahar

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca