Prajitura cu branza si Fanta

Prajitura cu branza si Fanta este o prajitura indragita de toata lumea. Blatul de cacao, crema de branza si jeleul de portocale se potrivesc de minune impreuna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 90 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  •  
  • pt crema:
  • 500 gr branza dulce
  • 200 gr zahar praf
  • 1 pachet de unt
  •  
  • Pentru glazura:
  • 2 budinci vanilie
  • 1 l fanta portocale

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.

Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, se da la cuptor la 170 de grade pana trece testul cu scobitoarea, apoi se lasa sa se raceasca in tava.

Crema:

Untul se freaca cu zaharul. Cand devine spuma se adauga branza. Se intinde pe blatul racit si se pune la frigider.

Glazura de fanta se prepara ca o budinca obisnuita, se lasa pe foc pana se ingroasa. Apoi se adauga peste crema. Glazura trebuie sa fie calduta nu fierbinte.

Se lasa la rece pana se intareste glazura.

Reteta de prajitura cu branza si Fanta a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.


Taiati prajitura cu branza si Fanta dupa ce s-a racit si s-a intarit glazura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Quiche de ton cu bacon

Aceasta tarta este ideala pentru o gustare sau un picnic. Eu am pregatit-o intr-o seara la cina si a iesit tare buna.E foarte...

Quiche de ton cu bacon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca