Prajitura cu branza si pasiflora

Biscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata. Se bate frisca cu zaharul si praful de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 150 g biscuti pisati
  • 100 g unt. Crema: 500 ml smatana pt frisca 38%
  • 130 g zahar sau mai puteti pune
  • in functie de gust
  • zahar vanilat 3 pachetele
  • 250 g branza mai grasa 30%-gen Philadelphia
  • 500 g crema de branza 5 sau 9%--->eu am pus 750 g 9% pt ca am folosit gelatina
  • 40 g praf de budinca instant--->eu am pus 1 plic de gelatina + 1/2 pahar lapte rece
  • coaja rasa de la 1 lamaie sau portocala
  • Pt gelatina de fruct: 8 pasiflora
  • 2 linguri cu zahar
  • 60 ml apa
  • 3 lingurite de gelatina
  • cam 8 gr
  • Puteti pune si alte fructe: capsuni
  • fructe din compot etc si deasupra turnati gelatina

Mod de preparare

Biscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata.

Se bate frisca cu zaharul si praful de budinca in cazul in care nu puneti gelatina , apoi seadauga crema de branza si pachetul de Philadelphia si se mixeaza la viteza mica.

Gelatina o lasam la inmuiat in laptele rece,apoi o dizolvam la bain -marie-nu trebuie sa fiarba!

O punem peste crema de branza.

se pune amestecul peste blatul de biscuiti-trebuie sa fie intarit.

Pasiflora se taie in doua si se stoarce ca o lamaie.

In suc se pune zaharul si gelatina dizolvata in apa si apoi pusa la bain-marie pt dizuolvare completa(nu trebuie sa fiarba).

Inainte de a pune pasiflora,crema de branza trebuie sa fie intarita!

In carte scria ca se lasa 1 ora la congelator inainte de a pune glazura,dar din cauza gelatinei crema era deja intarita.

Se mai pune la frigider pt intarirea glazurii.

Reteta propusa de Alis
Se serveste rece

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar

Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente100% naturale. Asta e sloganul din ultima vreme in materie de gatit....

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise