Prajitura cu branza si spuma

Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 12 dg faina
  • 7 dg margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar pudra
  • smantana
  • un praf de sare
  • gem de piersici
  • Pentru umplutura:
  • 40dg branza de vaca
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de smantana
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 coaja de lamaie razuita
  • 10 dg stafide
  • 5 dg migdale
  • Pentru spuma
  • 4 albusuri de ou
  • 5 dg zahar
  • suc de la o lamaie

Mod de preparare

Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr-o folie si se lasa la frigider timp de o noapte. A doua zi se intinde aluatul si se pune intr-o tava tapetata cu unt. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana este semirumenit. Intre timp se pregateste umplutura. Se zdrobeste branza la care se adauga galbenusurile de ou, zaharul pudra, smantana, coaja de lamaie razuita si stafidele. Aluatul semirumenit se scoate de la cuptor si se unge cu gem de piersici un strat foarte subtire. Deasupra se adauga umplutura, se reintroduce la cuptor si se lasa pana capata o culoare deschisa. Intre timp se bate o spuma tare din albusuri de ou, zahar si suc de lamaie. Prajitura se scoate din nou de la cuptor si se pune deasupra spuma si se presara cu bucati de migdale. Se pune inapoi la cuptor si se lasa la temperatura foarte mica pentru a se mai usca putin. Se scoate de la cuptor cand primeste o culoare roz deschis. Se lasa in tava sa se raceasca.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Ce ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa