Prajitura cu cacao simpla este o prajitura care se poate servi la cafea. Ingredientele sunt: untura, zahar, cacao, oua.
Facem un aluat din ingredientele pentru aluat si obtinem o coca, pe care trebuie sa o impartim in doua. Coacem foile pe dosul pe dosul tavii. Trei galbenusuri, 12 linguri zahar praf se freaca, apoi adaugam pe rand 6 linguri apa si 12 linguri faina. O lingurita amoniac si cele trei albusuri batute spuma cu linguri de apa. Compozitia aceasta o coacem tot in tava unde am copt foile, ca sa fie la fel de mari. In tava, inainte de a pune compozitia, punem hârtie fara a se unge. Se coace la foc potrivit. Aceasta foaie, dupa ce s-a racit, se stopeste cu coniac sau rom, in care se pune sirop, se stopeste pe ambele parti. Se freaca untul cu zaharul spuma, separat intr-o cratita se fierbe 400 gr lapte cu o lingura de faina sa fie o pasta grosa, se pune 1 praf de vanilie si când se raceste se amesteca cu untul si zaharul care au fost frecate spuma. Se pune o foaie din prima compozitie apoi crema, iar pe urma foaia galbena, crema si la urma cealalta foaie din prima compozitie.
Alte prajituri recomandate
Aceasta este o prajitura simpla, cu prune, aroma de scortisoara, dar din care tot tai cate o bucatica sa mananci, cand treci...
Desert prajitura cu prune si mascarpone