Prajitura cu caise

Smantana se freaca spuma cu zaharul si sarea. Se incorporeaza rand pe rand ouale, apoi se toarna faina, putin cate putin si praful de copt stins cu z

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 caise (din compot)
  • 200 ml smantana
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • 1 jumatate plic de praf de copt
  • zeama de lamaie
  • zahar vanilat
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Smantana se freaca spuma cu zaharul si sarea. Se incorporeaza rand pe rand ouale, apoi se toarna faina, putin cate putin si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava tapetata. Se lasa la cuptor, pe foc mare, timp de 5 minute, dupa care se scoate, se pun deasupra jumatatile de caise si se lasa tava in cuptor inca 35 de minute, la foc

potrivit. Se scoate prajitura cand a capatat o culoare aurie, dupa care se lasa la racit si se taie felii.


Prajitura se serveste cu zahar vanilat deasupra.

Alte retete culinare:

Tiramisu Prajituri delicioase Prajitura televizor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...