Prajitura cu caise si afine

Prajitura cu caise si afine este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa cu branza de vaci.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de faina
  • un praf de sare
  • esenta
  • Crema de caise:
  • 500 g smantana
  • 150 g branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • un plic de gelatina
  • un castronel de piure din caise din compot
  • 3 caise nu foarte coapte
  • maruntite.
  • Crema de afine:
  • 500 g smantana
  • 150 g branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • un plic de gelatina
  • 5-6 linguri de dulceata din afine

Mod de preparare

1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare,se adauga si 5 linguri de zahar,se adauga galbenusurile frecate cu uleiul,esenta si faina. Se toarna in tavi si se coace 20 min. la foc potrivit.

2. Crema de caise se pregateste mixand smantana cu branza de vaci si zaharul apoi se adauga geletina hidratata cu 100 ml apa rece apoi topita (fara a se fierbe) la bain marin si piureul obtinut prin pasarea caiselor din compot.

3. Prepararea cremei de afine se pregateste la fel,adaugandu-se la sfarsit in locul piureului de caise,dulceata de afine.

4. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile. Se aseaza primul blat, se toarna crema de caise apoi se presara pe toata suprafata ,uniform,bucatele mici de caise, se vine deasupra cu al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana si se toarna deasupra crema de afine.

Se da prajitura cel putin 2 ore la rece apoi se taie in bucati patrate.
Pofta buna!
Produsul ales este;
http://shabbychicshop.ro/trandafir/61-veioza-trandafir-vanilia.html


Prajitura cu caise si afine se serveste rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...