Prajitura cu caise si mac

Se cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la dospit. 2 linguri zahar,

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 280 g zahar
  • un cub drojdie
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 500 g mac
  • 100 g stafide
  • 250 ml chefir
  • 750 g branza de vaci
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • praf
  • un kg caise din compot
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la dospit. 2 linguri zahar, 100 g unt moale, 2 oua, restul de lapte se amesteca bine. Se lasa 30 min la dospit. Stafidele se amesteca cu macul. Se separa ouale si galbenusele se amesteca cu 100 g unt topit, chefirul, branza de vaci, 250 g zahar, praful de budinca si coaja de lamaie rasa. Se bat spuma albusele si se adauga la acesta compozitie. Se pun fructele la stors. Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu ulei. Se pun caisele, macul si compozitia de branza. Se coace 70 min. Rece se taie felii.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!