Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni este o reteta de prajitura de casa simpla, delicioasa si aromata, perfecta primavara cand avem din plin capsuni proaspeti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de capsuni
  • 5 oua
  • 7-8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1/2 de lingurita de bicarbonat alimentar
  • 1/2 de lingurita de praf de copt
  • 1/2 de lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • 2 linguri de ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • apa

Mod de preparare

Pentru ca este sezonul capsunilor, cele mai iubite fructe de padure, care au si cel mai incantator gust, va propun o reteta de prajitura delicioasa care ar arata excelent pe o farfurie din portelan delicat, preferata mea de la Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/zambila/632-farfurie-desert-zambila.html

Imparte cantitatea de capsuni in doua. Jumatate de kilogram pune-le la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere, esenta de rom si 4 linguri de zahar, pentru a prepara sosul de capsuni. Lasa-le la fiert pana ce sosul scade si paseaza capsunile cu o furculita sau in blender, in functie de preferinte.

Restul de capsuni taie-le in bucati mici, pune peste ele 2 linguri de zahar si lasa-le deoparte. Intre timp prepara blatul pentru prajitura. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, pune peste ele restul de 2 linguri de zahar. Separat freaca galbenusurile cu ulei si sare. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine. Pune galbenusurile peste albusuri, pune zeama pe care au lasat-o capsunile peste care ai pus zahar, amesteca bine, apoi incepe sa adaugi faina, cate o lingura, pana ce compozitia capata consistenta unei smantani mai groase. Poti folosi un tel, mixer sau un robot.

Incinge cuptorul. Pune amestecul intr-o tava. Adauga in el capsunile, pe toata suprafata lui. Pune tava la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi pentru inca 10-15 minute la 180 de grade Celsius. verifica daca prajitura este gata introducand in ea o scobitoare. Daca pe scobitoare nu se lipeste nimic, este timpul sa opresti cuptorul.


Serveste prajitura de capsuni cu sosul de capsuni peste, alaturi de o limonada rece, si admirand frumusetea unui buchet de flori.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Japoneze

De mult timp imi doream sa fac aceste painici dar cand ma uitam la ele ziceam ca e greu modul de impletit si cedam..Acum,...

Japoneze
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca