Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Portii
20
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 10 lg ulei
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 250 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g cirese
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se spala ciresele, se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte.

Separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul si laptele adaugate alternativ si esenta de vanilie. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor.

Faina alba se amesteca cu praful de copt si se toarna in 2-3 reprize peste spuma, incorporandu-se cu miscari usoare.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, Se niveleaza si se asaza deasupra ciresele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca