Prajitura cu cirese in forma de cozonac este o prajitura delicioasa ce se poate servi ca si desert sau chiar pentru micul dejun langa o cana de lapte sau ceai.
Prajitura cu cirese in forma de cozonac este o prajitura delicioasa ce se poate servi ca si desert sau chiar pentru micul dejun langa o cana de lapte sau ceai.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si se ingroasa devenind o crema spumoasa. Cele 9 linguri de apa se incorporeaza treptat, amestecand continuu. Apoi punem si faina si amestecam bine pentru omogenizare.
Albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare, se incorporeaza la urma, amestecand cu o lingura, de sus in jos.
Ciresele au fost spalate si li s-au scos samburii. intr-o tava bine tapetata cu unt si faina se toarna amestecul, iar deasupra se pun ciresele.
Dam la foc moderat 45-50 min, in cuptorul bine incins. Pudram prajitura cu cirese in forma de cozonac cu zahar pudra cand scoatem din cuptor si o servim cand se raceste... daca este rabdare.. daca nu....
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.
Gogosi pufoase la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj