Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie

Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment. Frecam galbenusurile cu uleiul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 25 g cacao
  • 3 linguri cafea macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri zahar
  • CREMA 1
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 100 ml cafea concentrata
  • 300 g unt
  • CREMA 2
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 ml lapte
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment.

BLAT-Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava de 30X35 cm tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit cca 45 minute, sa treaca testul cu scobitoarea. In ultimimele 5 minute dam focul mai mare.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.

CREMA 1-batem usor galbenusurile cu zaharul, adaugam cafeaua si fierbem la baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca foarte bine. Freci spuma untul la temperatura camerei si adaugi treptat crema de cafea.

CREMA 2-punem laptele la foc si cand fierbe adaugam plicul amestecat cu putin lapte si zaharul, amestecam continuu pana se ingroasa, lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam frisca si mixam bine

Intindem jumatate din crema pe primul blat(eu l-am insiropat cu cafea amestecata cu esenta de rom) acoperim cu al 2 lea blat. Adaugam restul de crema, dam la frigider cca 30 minute (cat facem crema 2). Adaugam crema 2 si dam prajitura la frigider cca 2 ore


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca