Untul moale se freaca impreuna cu zaharul farin, apoi se adauga smantana, putina sare, un ou intreh si faina. Aluatul obtinut se lasa sa se odihneasca
Untul moale se freaca impreuna cu zaharul farin, apoi se adauga smantana, putina sare, un ou intreh si faina. Aluatul obtinut se lasa sa se odihneascam dupa care se imparte in patru. Se intind foi groase de 1 cm care se coc pe rand. Separat se prepara o crema. Se fierbe laptele, apoi se lasa la racit. In acest timp se freaca untul cu zaharul si faina. Se toarna laptele cald si se amesteca bine, apoi se stoarce zeama de lamaie si se adauga coaja rasa de la lamaie. Se amesteca pe foc, pana la omogenizare, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Se ung foile de aluat cu crema si se asaza una peste alta. Dupa ce foile s-au inmuiat, se taie prajitura in diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu branza Prajitura alba ca zapada Tarta cu fructe
Pentru ca mi-a placut mult rulada lui Merisor am pregatit si eu doua placinte rulate cu dovleac turcesc. Daca mi-aduc...
Desert placinte rulate cu dovleac turcescGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa