Prajitura cu crema Fanta

Prajitura Fanta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura cu crema aveti nevoie de faina, cacao, branza si praf de copt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 ml ulei
  • Crema 1:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • Crema 2:
  • 2 budinci de vanilie
  • 1 l Fanta
  • 3-4 linguri de zahar

Mod de preparare

Prajitura Fanta este delicioasa. Iata cum se prepara aceasta prajitura cu crema:

Blatul:
1Se da drumul la cuptor la 180°C. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 26 cm × 32 cm sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma. Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta. Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula. Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.
2. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema 1:
3. Branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca, fie cu mixerul, fie in robotul de bucatarie. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci.
4. In tava in care s-a copt blatul se asambleaza prajitura. Se pune blatul cu fundul in sus peste care se pune crema de branza. Se intinde uniform cu o spatula. Se acopera si se da la frigider cateva ore.
Crema 2:
5. Se fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi. Se serveste rece.


Prajitura Fanta se serveste rece.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu faina integrala si mei

 Am mai preparat eu paine cu mei. Imi place textura crocanta a boabelor de mei in paine. Japonezii folosesc painea cu...

Paine cu faina integrala si mei
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa