Pentru piureul de dovleac avem nevoie de: o felie de dovleac de aproximativ 500 g curatata de coaja si seminte. Se da la cuptor pentru 1 ora, pe
Pentru piureul de dovleac avem nevoie de: o felie de dovleac de aproximativ 500 g curatata de coaja si seminte. Se da la cuptor pentru 1 ora, pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Felia de dovleac este gata cand intra usor furculita in ea. Se face piure cu ajutorul mixerului. Intr-un castron separat se amesteca faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si sarea. Intr-un alt castron mixam untul cu zaharul pana se topesc cristalele de zahar. Se adauga dovleacul, apoi se adauga amestecul cu faina. Se adauga, alunele si caisele care se taie cat mai fin ca sa nu incurce la taiat. Compozitia este destul de vascoasa. Deasupra am presarat afinele, si le-am am apasat usor cu o lingura. Tava recomandata e de 23X23. Eu am folosit o tava in forma de stea. Se da la cuptor 30-35 min la cuptor. Intre timp am pregatit toppingul.
Se lasa la rece dupa care se feliaza si se serveste. Aceasta reteta a fost propusa pe dorumul culinar.ro de catre diamond.
Alte retete cu dovleac gasiti aici:
Placinta de dovleac,
Prajitura cu dovleac,
Placinta cu dovleac
Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in...
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la DelacoPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura