Prajitura cu dovlecel

Se amesteca bine oul, zaharul si uleiul. Se adauga condimentele, nucile macinate, praful de copt si dovlecelul ras (daca este foarte proaspat atunci s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 ml ulei
  • 270 gr de zahar
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de ienibahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 gr nuci macinate (sau nuca de cocos)
  • 380 gr faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • sare
  • 400 gr dovlecel

Mod de preparare

Se amesteca bine oul, zaharul si uleiul. Se adauga condimentele, nucile macinate, praful de copt si dovlecelul ras (daca este foarte proaspat atunci se poate razali impreuna cu coaja).

Atentie insa! Dovlecelul sa nu fie mai mult de 400 de gr !

Se amesteca bine toata compozitia si se pune intr-o tava tapetata cu faina.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca