Prajitura cu foaie de nuca, visine si crema de cafea

Este cea mai buna reteta noua din cartea mea peronala de bucate pe care am primit-o si incercata si pe care o adora fata mea.

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foaie : 250 gr faina
  • 140 gr Untura
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • smantana cat cuprinde
  • Blat: 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • 3 linguri faina
  • Crema: 100 ml cafea naturala
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de faina
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 3 galbenuse
  • 150 gr zahar praf
  • o Margarina Unirea
  • ciocolata razuita pentru decor

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untura si zaharul. Se adauga praful de copt, putina sare, oul si smantana,.

Se face o foaie care se intinde in tava. Foaia se unge cu gem de capsuni si se pune peste el bucati de visne fara samburi.

Se face foaia cu nuca din 6 oua, ce se bat separat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, 3 linguri de faina si nuca macinata si se toarna peste blatul cu visine.

Se coace 35-40 minute. Crema Se fierbe cafeaua cu zaharul si faina si galbenusurile pana se ingroasa.

Cand se raceste se amesteca cu un pachet de margarina si se toarna peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca