Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti

Reteta de prajitura cu foi cu nuca si biscuiti. Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti reteta simpla si delicioasa. Retete de prajituri cu foi.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi - 9linguri zahar,
  • 2 oua intregi,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie,
  • 9 linguri nuca macinata,
  • faina cat cuprinde(300-350gr).
  • Crema: 500 ml lapte,
  • 2ling.gris,2 plicuri
  • zahar vanilat,
  • 100 ml frisca,
  • 1 pachet de biscuiti,
  • 100 ml cafea fiarta,
  • 200 gr zahar.

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu foi cu nuca si biscuiti o am de la soacra mea. Este o reteta veche, usor de preparat, cu un rezultat grozav.

Pentru foi se bat (cu un tel) ouale cu zaharul, se adauga mierea, biscarbonatul stins in 2-3 linguri zeama de lamaie sau otet, nuca macinata si faina. Framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, care poate fi intins cu usurinta.

Cocem foile pe dosul tavii (25x35 cm), tapetate cu faina sau unse cu ulei, in jur de 10-15 minute (la 180 de grade C), pana incep sa se rumeneasca usor. Le lasam la racit pe un gratar.

Pentru crema punem la fiert laptele, zaharul si zaharul vanilat. Cand a dat in fiert, adaugam grisul si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit si apoi incorporam un untul sau margarina frecata spuma.

Preparam 200 ml de cafea indulcita dupa gust si lasam la racit.

Asamblarea prajiturii se face astfel: asezam o foaie cu nuca, jumatate din crema, apoi un strat de biscuiti inmuiati in cafea, acoperim cu crema ramasa si apoi cealalta foaie cu nuca.

Decoram cu frisca batuta si, optional bombonele de ciocolata.

Lasam prajitura cu foi cu nuca si biscuiti cateva ore la rece si apoi o putem portiona. Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa