Prajitura cu foi de miere si crema de gris

Prajitura cu foi de miere si crema de gris este o prajitura de casa ce se preteaza a fi preparata pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare. Este delicioasa si nu se compara cu prajiturile din comert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 6 linguri lapte
  • 4 linguri miere
  • 6 lingura ulei
  • 250 g zahar
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 10 linguri gris
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • vanilie
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru blatul prajiturii cu miere laptele, zaharul, uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul, apoi se iau de pe foc si se incorporeaza 2 oua batute, amestecand bine. Intr-un castron se pune faina (3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un aluat tare.

Se imparte aluatul in 4 parti (eu l-am impartit in 3 pt ca am copt in tava mare de la aragaz, dar este mai simplu sa impartiti in 4 parti si sa folositi o tava mai mica). O tava se unge cu ulei (pe spate) si se intind foile de marimea tavii. Se coc aprox 5 min, pana se rumenesc.

Crema: laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o cratita, apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare. Lasam la racit, iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in untul frecat spuma. Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti si in una din parti puneti cacao, dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.

Asamblare: Foaie, crema neagra, foaie, crema alba, foaie. Lasati prajitura peste noapte la temperatura camerei cu o greutate deasupra, dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina deasupra crema alba! Puneti din nou greutatea si mai lasati cateva ore.


Prajitura cu foi de miere si crema de gris se pudreaza cu zahar si se taie bucati.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii