Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie este o prajitura de casa delicioasa, aromata. Urmariti reteta de prajitura si nu mai stati pe ganduri, trebuie incercata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri miere
  • 150 g zahar
  • 450 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • Crema:
  • 3 oua
  • 450 ml lapte vanilie
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 100 g unt
  • 75 ml frisca lichida

Mod de preparare

Oul, untul, laptele, mierea si zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca putin cu telul, apoi se pune pe foc mic amtecand continuu. Se lasa pe foc pana se incalzeste putin si zaharul se topeste. Amestecul se toarna peste faina, se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se framanta un aluat potrivit de tare.

Se formeaza o bila care se imparte in 4, se intind patru foi pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii timp de 5min (depinde de aragaz). Foile se scot din cuptor si se pun pe o suprafata plana pentru a se raci.

Crema:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste ou,apoi se transfera totul in cratita in care a fiert laptele si se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca mai tare. Daca folositi unt frecati-l putin si puneti-l peste crema si mixati, iar daca folositi frisca: se bate spuma si se incorporeaza in crema racita bine. Se imparte crema in 4 parti si se ung cele 3 foi, ultima trebuie sa ramana fara crema. Peste prajitura se pune un tocator si o greutate si se lasa pana a doua zi pentru a absorbi crema. A doua zi se taie in doua pe latime, se unge una din parti cu crema si se pune cealalta parte, se pune tocatorul si greutate si se mai lasa 2 h!


Se proportioneaza dupa preferinta. Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie se poate lasa nesuprapusa, dar trebuie taiate mai late bucatile!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

E vara, e cald, mie una nu-mi place sa "fac foc" in bucatarie, asa ca aleg retete simple care se fac repede. Partea buna e ca...

Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii